Kinderkookcafé Voetbal

Het Kinderkookcafé Alkmaar gaat voetbaltraining geven voor jongens en meisjes met ASS.

Iedereen die een kind heeft met een vorm van autisme herkend het dat je kind graag mee wil doen aan een sport (bv voetballen) maar gewoonweg niet mee kan komen. Misschien wel fysiek maar sociaal geeft dit soms wel eens moeilijkheden. Vanaf nu gaat dat anders worden. Autisme hoeft niet meer in de weg te staan om gezellig te gaan sporten. We gaan beginnen met voetbaltrainingen. Gewoon lekker een uurtje met elkaar voetballen en leren samenspelen waarin niet alleen aandacht wordt geschonken aan het voetballen maar ook aan het plezier dat deze jongens en meisjes met elkaar kunnen beleven op het voetbalveld.

Dat plezier hebben ze vaak niet in hun eigen omgeving , op de straat of op school, want het zijn jongens of meisjes die nu eenmaal als “raar” of “vreemd” worden gevonden door hun “normale” vriendjes en medescholieren. Ze worden daarom vaak uitgesloten van deelname aan spelletjes op straat of op het schoolplein. Elk kind met ASS heeft een eigen “streepjescode”, en er is er geen één identiek aan een ander.

Elk kind heeft zo zijn eigen karaktereigenschappen waarmee rekening gehouden moet worden. En voor trainers die geen ervaring hebben met autistische kinderen is zo’n trainingsuurtje wel een hele opgave en merken wij dat deze trainers vaak afhaken of dat de kinderen snel afhaken. Wat wij doen is een uurtje trainen en wie weet kan je later meedraaien in een reguliere competitie van een club.
Maar ook al zit je al op voetbal is het misschien leuk om mee te trainen met kinderen en trainers die je begrijpen.

Heb je zin om mee te doen geef je dan snel op en stuur een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. zet in het onderwerp voetbal.

De trainingen zijn op vrijdagmiddag van 17.30 tot 18.30 op het terrein van Kolpingboys in Oudorp.
Kosten zijn per maand €15,=